xerrada pèrdues i dol

El passat divendres dia 5 de juliol a la tarda, vam trobar-nos a la sala Benet XVI per escoltar el psico-terapeuta Ricard  Díaz Mallofré, membre del grup Temps, una associació dedicada a l‘acompanyament de les persones que estan vivint l‘experiència dolorosa de la pèrdua. El títol de la xerrada, ja és eloqüent: Aprendre a viure, aprendre a desprendre‘s. Tal com en Ricard va anar desgranan, des d‘una perspectiva molt positiva, natural i comunicativa,  el procés de dol significa seguir un camí que condueix cap a l‘acceptació de la pèrdua d‘un ésser estimat, situació i/o cosa. A més, suposa PASSAR I TRASPASSAR una prova de vida que condueix al desenvolupament de les nostres potències per arribar a una maduració personal. 

La trobada fou en el marc d‘un projecte d‘acompanyament personal iniciat pel grup de Caritas parroquial de la nostra parròquia. Es tracta d‘oferir un espai regular on poder compartir i treballar el procés de dol.