Dimensió Missionera de l’Església

Els darrers diumenges la nostra parròquia ha viscut de prop la dimensió missionera de l‘Església a través de la paraula, les vivències i les narracions de dos missioners que han estat entre nosaltres, aprofitant el període de vacances. El P. Goytisolo a l‘Àfrica, l‘Ixai a l‘Amèrica del Sud. Hem sentit el ressò d‘un món que viu en una altra òrbita, exposat a la pobresa econòmica i sovint a la precarietat en molts sentits derivats de la manca de recursos de tota mena, també culturals i educatius. Es tracta de zones del planeta que creixen, en natalitat i, per tant, són comunitats vives i il·lusionades. Agraïm a aquests dos missioners el seu testimoni, perquè les comunitats de la vella Europa, envellides i, sovint, ensopides o desanimades, necessitem aquest contacte per tal de mantenir l‘esperança i la vitalitat, sabedors que el Regne de Déu creix, misteriosament allà on la paraula de Crist arrela i es converteix en llavor de servei humanitari. La solidaritat i la consciència ecològica de les noves esglésies és un signe prometedor per al futur, sobretot ara que el papa ha convocat el Sínode per a l‘Amazònia.